Φοιτητική Εστία

Η Φοιτητική Εστία Καλαμάτας (Φ.Ε.Κ.) βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (Λακωνικής και Σφακιανάκη) και είναι δυναμικότητας 232 θέσεων. Σκοπός της Φ.Ε.Κ. είναι η παροχή στέγασης, κατά τη διάρκεια των τυπικών εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων (πλην, δηλαδή, της περιόδου των θερινών διακοπών) για πρώτο πτυχίο ή τίτλο σπουδών, προσαυξημένης κατά το ήμισυ, στους φοιτητές και φοιτήτριες των ακαδημαϊκών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του τέως Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα. Στη Φ.Ε.Κ. εισάγονται, ως οικότροφοι, μόνο φοιτητές και φοιτήτριες, που οι οικογένειές τους ή/και οι ίδιοι διαμένουν μόνιμα εκτός του Δήμου Καλαμάτας και των όμορων δήμων (Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας) και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία εντός των δήμων αυτών. Όταν η ζήτηση για εισαγωγή στη Φ.Ε.Κ. υπερβαίνει τις διαθέσιμες θέσεις, η εισαγωγή γίνεται με κατάταξη, βάσει κριτηρίων.
Οι οικότροφοι της Φ.Ε.Κ. συμμετέχουν στις δαπάνες λειτουργίας της. Η οικονομική συμμετοχή των οικοτρόφων αφορά καταβολή χρηματικού ποσού μηνιαίως, που διαφέρει με τον τύπο δωματίου (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο κλπ.). Μπορεί να απαλλάσσονται πλήρως ή μερικώς της οικονομικής συμμετοχής συγκεκριμένοι οικότροφοι, βάσει κριτηρίων.
Οι νεοεισαγόμενοι φοιτητές υποβάλλουν αιτήσεις για εισαγωγή στη Φ.Ε.Κ. κατά την περίοδο των εγγραφών τους στα Τμήματα και οι λοιποί κατά το μήνα Μάιο.
Στη Φ.Ε.Κ. λειτουργεί αντιπροσωπευτικό πενταμελές εποπτικό όργανο, με την επωνυμία «ΕΦΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Η Φοιτητική Εστία φυλάσσεται καθ’ όλο το 24ωρο.

Προσωπικό Εστίας
Αθανάσιος Γαλιώτος, Προϊστάμενος
Γεώργιος Ορφανός, Υπάλληλος
Φράγκος Λυμπέρης, Υπάλληλος

Επικοινωνία
Τηλέφωνα: 2721080978, 2721029654
Fax: 2721084286
Emails: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Φ.Ε.Κ.

 

tanea

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019